Att göra

Sommar

Vandring

Lätt eller svårt, långt bort eller nära, nybörjare eller veteran. Grövelsjöns leder och stigar passar alla.

Fiske

Runt Fjällstugan finns både mer och mindre lättåtkomliga fiskevatten med bland annat öring och röding. Kom ihåg att köpa fiskekort.

Utflykter

Runt Grövelsjön finns många olika typer av utflyktsmål att besöka. Du kan boka en båttur på Grövlan, ta en tur med hundspann, besöka fjällbondegårdar och renhägn eller kanske Storsäterns Fjällkapell.

För fler tips och utförlig information se grovelsjon.comvisitdalarna.se eller ring Visit Dalarna på 0771-62 62 62.

Till toppen

Vinter

Skidor

Du kan ta på dig skidorna på gården och ta spåret över myren för att sedan bestämma vilket spår som passar humör och ork just den dagen! Vill du hellre åka utför finns flera liftsystem att välja bland, närmaste lift är Lövåsliften som ligger ca 500 meter från Fjällstugan. Närmaste skidanläggning är Grövelfjäll, ca 10 minuters bilfärd bort.

Fiske

Runt Fjällstugan finns mer eller mindre lättåtkomliga fiskevatten med bland annat öring och röding. Kom ihåg att köpa fiskekort.

Övrigt

Ta en tur med hundspann, snöskoter eller på snöskor. Prova på kiting. Följ med på en guidad fjälltur eller ta del av en berättarafton i en tältkåta med avsmakning av samisk mat och inblick i samisk kultur och renskötsel.

Lövåsgården, ca 500 meter från stugan, kan du ofta avnjuta både lunch och middag.

För fler tips och utförlig information se grovelsjon.com, visitdalarna.se eller ring Visit Dalarna på 0771-62 62 62.

Till toppen